De activiteiten in de omgeving

Paardrijden

Vlakbij de camping Yelloh village l’océan breton kunt u paardrijden op de manege van Kervignon

Wandelen

De mooie lichtval en kleuren in de Finistère maken dat u betoverende wandelingen kunt maken. Een wandeling is de ideale manier om de adembenemende natuur van Bretagne te ontdekken. Neem de tijd om de prachtige landschappen te bewonderen, de gezonde lucht op te snuiven, de mooie natuur te ontdekken en heerlijk te genieten van uw vakantie in Bretagne in Frankrijk. Vanuit de camping bent u zo op de bekende wandelroute de GR34, het douanepad ” le sentier des douaniers”, die u meeneemt langs de gehele kustlijn. Er zijn nog vele andere mooie wandelroutes voor beginners tot gevorderden. Bij het toeristische informatiepunt kunt u uit de verschillende uitgestippelde routes kiezen. Wij bieden een aantal wandelingen aan onder begeleiding van een gids.

De markten

Er zijn allerlei leuke markten in de omgeving waar u lokale producten, eten, kleding en souvenirs uit Bretagne kunt kopen. Struin tijdens uw vakantie in Frankrijk over de leuke markten in de dorpjes in de omgeving. De receptie kan u informeren over waar en wanneer de markten plaatsvinden.

Activiteiten voor de allerkleinsten

Aquatoon in het overdekte zwembad, yurt voor kleine kinderen, kindersanitair en een speciale family cottage: wij hebben overal aan gedacht zodat u optimaal kunt genieten van een vakantie met kleine kinderen.

VVV kantoorheeft ook gedacht aan activiteiten voor kinderen die u hier kunt bekijken: (http://petitscurieuxenpaysbigouden.blogspot.fr/): het landgoed van Kerazan, de dierentuin ‘de la pommeraie’ of ‘cité de la pêche’, de visafslag, al deze uitstapjes zijn geschikt voor kinderen. Op deze manier kunnen kinderen op een ludieke wijze de verschillende facetten van het land van Bigouden leren kennen.

Het park & landgoed

Om heerlijk te ontspannen of gezellig te picknicken is het park van het landgoed ideaal. U heeft een prachtig uitzicht over de riviermonding van de Steir en op de mooie XIXe eeuwse gevel van het landgoed.

 

Watersport activiteiten

Genesteld aan de riviermonding van de Steir is camping Océan Breton gelegen op enkele minuten van het strand en de haven van Lesconil. Iets minder dan 2km scheidt onze camping van het strand. Aan het strand van Bretagne kunt u uitstekend vissen.
Het fietspad brengt u in enkele minuten direct naar het strand en naar het watersportcentrum van Lesconil. U hoeft alleen nog maar uw zwemkleding aan te trekken u kunt zo de zee in duiken of heerlijk zonnen op het strand. U kunt ook volop watersportactiviteiten beoefenen. Het toeristische informatiepunt informeert u graag over de mogelijkheden en kan uw activiteiten voor u boeken.

Zeevissen

Van de kust van Bigouden tot de eilanden van Glénan kunt u zeevissen tijdens uw vakantie in Frankrijk. Of u nu beginner bent of een ervaren zeevisser, kom naar onze camping in Bretagne om te zeevissen terwijl uw kinderen zich uitstekend vermaken in het overdekte zwembad van de camping. De camping organiseert visexcursies met gids en visexcursies op een vissersboot. Bij het toeristische informatiepunt kunt u informatie vinden over de visroutes en reserveren.

Te voet vissen

Het land van Bigouden is een waar vissersparadijs. Neem het fietspad in de richting van de haven van Lesconil op 10 minuten fietsen of naar de rivier van Pont l’Abbé en geniet van een heerlijk dagje vissen met uw gezin. Uw uitrusting: een paar laarzen, een windjack, een schepnetje, een kleine schep, een schoffel of een eetlepel, een emmer of een mandje en zout. Een buitenactiviteit die u het hele jaar door kunt beoefenen. Wees echter voorzichtig en respecteer de regels en informeer uzelf over de getijden om u niet te laten verassen door hoog water.

Voorbeeld van een workshop bij onze partner watersportcentrum “centre nautique de LESCONIL” (speciaal voor kinderen)

Deze workshop wordt aangeboden aan kinderen van 4 tot 6 jaar onder begeleiding van een gids. Ontdek de onderzeese wereld aan boord van een motorboot. In kleine groepjes van maximaal 6 kinderen trekken ze erop uit om de maritieme wereld te ontdekken. Op het programma: boottocht, te voet vissen, een aquarium samenstellen, zeevissen met een motorboot, de flora en fauna observeren.

Voorbeeld van een workshop met onze partner HALIOTIKA

Ga op ontdekking uit in de vooroevers met onze partner haliotika. Trek er voor €6.60 voor volwassenen en € 4.60 voor kinderen met een gids op uit voor een visinitiatie te voet (ongeveer 2 uur). Proef in het avond de typische “aperitief Bigouden” en proef de door uzelf gevangen alikruiken gewoon met een sneetje brood met gezouten boter.

Een boottocht in een misainier (zeilboot) in Lesconil

Profiteer van uw vakantie om met uw gezin een boottocht te maken op een misainier: een traditionele zeilboot van de kust van Bretagne. U kunt uw boottocht reserveren op het informatiepunt van de camping. Met het fietspad wat langs camping Yelloh! Village loopt bent u in enkele minuten bij het watersportcentrum centre nautique de Lesconil

Kajakken op de rivier of op zee

Op enkele minuten van het watersportcentrum kunt u de gastronomische bigoudentocht van Lesconil maken of de kajaktocht op de rivier van Pont l’Abbé. U kunt ook kajakken huren bij het watersportcentrum centre nautique de Loctudy.

Surfsessies in het beroemde La Torche

Hier kunt u allerlei surfactiviteiten beoefenen: surf, windsurf, kitesurf, SUP (stand up paddle) en bodyboard. Reserveer een les of materiaal! Vlakbij de surfspot van la Torche biedt de camping proeflessen maar ook lessen voor gevorderden aan onder leiding van een ervaren leraar. Wij hebben een partnerschap met de surfscholen in Pors Carn, Dezert Point.

Catamaran en windsurfen

De catamaran of een boottocht op een zeilboot mag niet ontbreken tijdens een vakantie aan zee in Bretagne. Onze camping vlakbij het strand in de Finistère ligt niet ver van het watersportcentrum van Lesconil. Bij dit watersportcentrum kunt u boottochten maken met een zeilboot, een catamaran, windsurfen, kajakken,…

Stand up paddle

Stand up paddle is de nieuwe trend. Verschenen in de jaren 60 in Hawaii, deze sport verschijnt meer en meer aan onze Franse kusten sinds 2010, onder andere dankzij het ​​gemakkelijke aanleren. Deze activiteit strekt zich uit over alle kusten en rivieren en wordt daarom sinds 2014 in samenwerking met de zeilschool Dezert Point in Pors Carn bij de camping Yelloh! Village l’Océan Breton aangeboden. Tijdens de initiaties aan de monding van de Steir in Lesconil kunt u het prachtige landschap in de buurt van de camping ontdekken en genieten van deze watersport.

Camping Yelloh Village L'Océan Breton
Route de Kerlut 29740 Lesconil
00 33 (0) 2 98 82 23 89 |
Leading Campings Yelloh Village Bretagne
  • Sans titre-1
  • bretagne
  • leadings
  • qualité tourisme
  • cezam
  • anwb
  • ancv
  • adac