Camping in Finistere

Wij zijn er trots op, onze camping l’Océan Breton is al jaren één van de beste campings in Finistère. Onze gasten waarderen het om op een kwalitatief goede camping te verblijven, maar komen vooral ook naar onze camping in het zuiden van de Finistère om te genieten van de prachtige omgeving in deze mooie regio.

Wij delen dan ook graag met u wat het volgens ons zo de moeite waard maakt, om voor u naar onze regio te komen.

 

De mooiste landschappen

Naar Bretagne op vakantie komen is een lust voor het oog en u zult met een scala aan herinneringen van prachtige landschappen weer thuis komen. Kijkt u mee naar een klein overzicht van afbeeldingen van de mooiste plekjes om te ontdekken in het zuidwesten van Bretagne, niet ver van onze camping in Finistère.

 

Onze “coups de Coeur” in de Finistère rondom de camping die u absoluut niet mag missen

Als we er maar 5 mochten kiezen dan zouden het deze zijn die wij u zouden aanraden : Hier de 5 besliste aanraders die de Finistère het beste vertegenwoordigen in al zijn schoonheid en die aanbidders van Bretagne en onze gasten zeer zeker zullen waarderen.

De favoriete plek van Morgane : De rivier van Pont l’Abbé

IMG_0337IMG_0386IMG_0390

 

 

 

 

 

“Hier neem ik al mijn vrienden mee naar toe die op vakantie komen. Het is een perfecte plek om de schoonheid van het landschap van de Finistère te ontdekken : In de verte zie je l’Ile Tudy, het schiereiland met mooie huisjes, l’Ile Chevallier, dé plek om te voet te vissen, een prachtige menhir midden in het water om uiteindelijk aan te komen in Pont l’Abbé, met z’n mooie bouwwerken op de brug.”

De favoriete plek van Dominique : La route du vent solaire

pors carncrtb-ab8479_BERTHIER-Emmanuelpors poulhan

 

 

 

 

 

“Per auto of op de fiets voor de sportieveling, geniet u van de wilde natuur in al zijn schoonheid die zich hier voor u ontsluierd. Volg de route du vent solaire, vanaf de befaamde chapelle de Tronoën die opdaagd uit een tulpenveld, ontdek de beschermde natuurplas l’étang de st Vio en na Pouldreuzic, waar de beroemde paté vandaan komt, gaat u door naar de surfspot van Guendrez, passeert u de charmante haven van Pors Poulhan en nog iets verder Audierne om vanuit Plogoff la Préservée uiteindelijk uit te komen bij Pointe du Raz, de grote trots die op de lijst staat van de franse beschermde monumenten.”

De favoriete plek van Daniela : Haliotika, om alles te weten te komen over de zee en het leven onder water.

De-la-mer-a-l-assiette-chalutexpo-chalutierchalut

“ Haliotika is essentieel als je naar de Finistère komt. De terugkomst van de vissersboten is een indrukwekkend moment voor zowel klein als groot. Je bent direct verbluft als je zo’n mooi ritueel aanschouwt. Mijn zoon is gek op de expositie omdat het zo eenvoudig is uitgebeeld en daardoor makkelijk te begrijpen, je leert er heel veel op een leuke, speelse manier. Het is een perfecte plek om van alles te weten te komen over dit interessante onderwerp. Ik kan het echt iedereen aanraden.”

De favoriete plek van Elisa : De vuurtoren van Eckmühl

mirroir escalier-colimacon-phare-d-Eckmuehl-600-300 la_pointe_de_penmarc_h_phare_d_eckmuehl_chapelle_de_la_joie_et_c

 

 

 

 

 

Het staat samen met Haliotika op de tweede meest bezochte plek in het land van Bigouden. De vuurtoren van Eckmühl is mijn favoriet vanwege het adembenemende uitzicht over de hele kust van de punt van de Finistère, maar ook vanwege de prachtige wenteltrap. Om alles te verklappen ; er bestaat een wedstrijd die ieder jaar wordt gehouden wie het snelst de 307 treden van de vuurtoren kan beklimmen. Het record : 46 sec. 54, denkt u dat u dit record kan verbreken ?

De favoriete plek van Alain : De eilanden Glénan

DSC_12625.0.2photo-635195471237082258-1

 

 

 

 

 

 

Je waant je in de Caraïben, dat is grandioos ! Het gevoel om je even af te kunnen sluiten en te ontsnappen aan de routine van alledag, en zoiets moois te bezoeken, bijna exotisch. Voor mij is dat pas vakantie en ik ben er trots op dat ik zo’n mooie plek zo dichtbij heb, die mij in staat stelt er heerlijk op uit te trekken in een natuurlijke, prachtige en beschermde omgeving, altijd wild en ongetemd.
Ontdekt u onze pagina geheel toegewijd aan essentiële bezoeken in de Finistère.

 

Een gezinsdagje uit in de Finistère

De Finistère, net als onze camping, is zeer gastvrij voor families en kinderen : of het nu gaat om wandelingen, musea, toeristische activiteiten in de Finistère, alles is toegankelijk voor kinderen. Ieder monument heeft een rondleiding gewijd aan kinderen met vragen, mysteries… Al deze activiteiten zijn gebundeld in de gids de kleine nieuwsgierigen in het land van Bigouden om u te helpen bij uw keuze van het grote aanbod van activiteiten.

 

Gastvrijheid boven alles in Bretagne

De meest gastvrije lokale bevolking van heel Frankrijk

indices-travelsat-c-sur-le-critere-accueil-par-la-population-locale
De waarderingen die wij ieder jaar ontvangen van onze gasten bewezen het al, maar het is nu officieel : De Bretonse gastvrijheid staat bekend bij toeristen die in Bretagne komen. Uit onderzoek van de barometer Travelsat is gebleken dat Bretagne op de eerste plaats staat wat betreft de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Bretagne bezoeken is kennismaken met Bretonners, trots op hun regio en zeer welwillend het u te laten ontdekken ! Wij ontvangen u met open armen.

De beste ambassadeurs van het Bretons “territoire”

Office de tourisme du pays de Pont l'Abbé - Office de tourisme du pays de Pont l'Abbé - Mozilla Firefox
In samenwerking met l’Office de tourisme de Pont l’Abbé (VVV kantoor) kunt u onze mooie regio ontdekken begeleid door een “local” ofwel een “greeter”, die u zijn favoriete plekjes zal tonen. Deze gids laat u de regio zien door de ogen van de plaatselijke inwoner, met zijn eigen anekdotes : er is geen betere manier om een plaats beter te ontdekken !

 

 

Een camping in het hart van de Finistère

Onze camping heeft de perfecte ligging om de Finistère & het land van Bigouden te ontdekken.

Le GR34 voor wandeltochten & andere uitstapjes

Het wandelparcours “le sentier des douaniers” die de gehele bretonse kust langs gaat ligt vlak naast onze camping. U kunt op deze manier te voet of op de fiets de vele plaatsjes ontdekken die meer dan de moeite waard zijn om even van dit pad af te wijken. Verschillende wandelcircuits staan tot uw beschikking om u te begeleiden in uw omzwervingen. Wij kunnen u eveneens advies geven over de interessantste wandelingen.

De belangrijkste bezienswaardigheden op minder dan een uur rijden

Via de provinciale weg direct vanuit Pont l’Abbé kunt u heel snel en makkelijk de belangrijkste dorpen en steden rondom de camping ontdekken : Concarneau, Benodet, Saint Marine, Locronan, Pont Aven, Crozon, Douarnenez en zelfs Brest en Lorient !

 

Om meer te weten te komen over de Finistère

Ontdek de plaatsen om te bezoeken en de evenementen die worden georganiseerd tijdens uw verblijf op de website van Finistère Tourisme : http://www.finisterebrittany.com/
Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van de Finistère : https://nl.wikipedia.org/wiki/Finist%C3%A8re

 

 

 

 

Enregistrer

Camping Yelloh Village L'Océan Breton
Route de Kerlut 29740 Lesconil
00 33 (0) 2 98 82 23 89 |
Leading Campings Yelloh Village Bretagne
  • Sans titre-1
  • bretagne
  • leadings
  • qualité tourisme
  • cezam
  • anwb
  • ancv
  • adac