Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping L'Océan Breton, boomklimparcours.

Sporten en activiteiten

Naar beneden scrollen

Een actieve vakantie in Bretagne!

Geen tijd om u te vervelen tijdens uw vakantie in Lesconil! Vanaf de opening van de camping en tijdens het hele seizoen organiseert ons team groepspleiders vele sportactiviteiten en talloze andere leuke activiteiten, zoals lessen zen gym en lessen stand up paddle. Om u te vermaken of om in vorm te blijven, zijn er ook vele sport- en recreatieve faciliteiten op het terrein van de camping. En daarnaast zijn er in de omgeving van de camping talloze mogelijkheden voor uitstapjes en vermaak!

Lees het vervolg Minder weergeven
Receptie >

Sporten en activiteiten

Een camping met veel sportfaciliteiten

Onze camping ligt in het zuiden van de Finistère, in Plobannalec Lesconil, op een uitgestrekt terrein dat grenst aan de uitmonding van de Steir, een zeearm die een paar honderd meter het land in stroomt. We hebben er veel sportfaciliteiten aangelegd, waaronder een multisportveld om voetbal, basketbal, handbal, badminton, etc. te spelen.

Dicht bij het multisportveld is het mountainbikeparcours met vele hobbels. Ook kunt u tijdens uw verblijf op de camping L’Océan Breton jeu de boules spelen en onze medewerkers organiseren regelmatig leuke toernooien!

Er zijn ook pingpongtafels op het terrein.
Je kunt gratis rackets en ballen lenen, na betaling van een borgsom, die je na je partijtje tennis weer terugkrijgt!

Een fitnessparcours voor jong en oud

Ontdek ons fitnessparcours die langs de zeearm is aangelegd. Hier kunt u in totaal 8 soorten activiteiten doen, die moed, motoriek en soepelheid van uw vragen!

Warm eerst op voordat u op de balansbalk start. Na even te zijn hersteld gaat u verder met de tweede oefening, de reuzenstappen! Deze oefening traint uw beenkracht, omdat u van paal naar paal van het ene been op het andere moet springen.
Laat u niet ontmoedigen en adem goed in voordat u naar de bank met buikspieroefeningen gaat die ook goed zijn voor de bekkenspieren. De volgende oefening is die van parallelle stangen, u gaat van stang naar stang met de rechterarm en de linkerarm ondersteunt u daarbij. Het fitnessparcours heeft ook een sprongoefening, ideaal om in vorm te blijven! Tijdens de oefening voor de armen, die u moet buigen en strekken, kunt u even op adem komen.

Daar gaan we weer, de horizontale ladder om de kracht en behendigheid te trainen! Tenslotte eindigen we met sprongen voorwaarts die u efficiëntie, dynamiek en kracht brengen. Goed gedaan, het is u gelukt! Het is tijd om te herstellen na dit mooie fitnessparcours!

Een spannend avonturenparcours!

Een andere leuke faciliteit op de camping is het avonturenparcours. Tijdens uw kampeervakantie in de Finistère kunt u profiteren van ons spannende avonturenparcours! Er zijn drie circuits door de bomen op het terrein uitgezet, twee acrobatische parcoursen de “P’tit Kerlutin” en de “Grand Kerlutin” en een parcours met zip-lines (vanaf 8 jaar).

Tarieven: tussen € 8 en € 14

Camping L'Océan Breton, boomklimparcours voor kinderen

Een ideaal startpunt om te wandelen of fietsen

Wandelend of op de fiets kunt u de mooie omgeving van onze camping verkennen! Via de weg bereikt u snel Lesconil en de zee. Vanaf daar kunt u de GR34 nemen, het beroemde douanepad dat u in staat stelt onze ongerepte kust te ontdekken, van rotswanden, tot prachtige kreken, via prehistorische hunebedden en overblijfselen van de Atlantische muur. Van de Pointe de la Torche tot het eiland Île Tudy zijn er talrijke mogelijkheden om te wandelen en te fietsen!
U hoeft uw auto op weg naar de camping niet vol te pakken, want u kunt mountainbikes en hybride fietsen bij het toeristeninformatiepunt op L’Océan Breton huren, door deze de dag ervoor tot 17:00 te reserveren. Bij het toeristeninformatiepunt kunt u ook beschrijvingen van de fietsroutes krijgen. Ook is het mogelijk door een gids begeleid te worden, afhankelijk van het activiteitenprogramma.

Er bevindt zich een manege tegenover de L’Océan Breton

Wilt u van uw vakantie profiteren om het paardrijden te ontdekken? De manege van Kervignon opent zijn deuren voor u. Deze ligt op 2 km van de camping en biedt verschillende activiteiten voor beginnende of gevorderde ruiters.

Paardrijtochten door het omliggende platteland of op het strand, “Baby Pony” tochtjes voor de kleintjes, lessen voltigeren en springen, enz. De manege van Kervignon is een ideale omgeving om uw paardrijkunsten te perfectioneren of om gewoon plezier te hebben met het contact van de paarden en pony’s.

Camping L'Océan Breton, paardrijden in de manege tegenover de camping

Vanaf de camping…

Wij bieden de vakantiegangers ook lessen stand-up paddle aan. De stand-up paddle is in de jaren 60 in Hawaii verschenen, en veroverde sindsdien de wereld en in het bijzonder de prachtige stranden en rivieren in Bretagne!
Deze gemakkelijk te leren sport kunt u vanaf de camping op de uitmonding van de Steir beoefenen, en vervolgens de zee opgaan, een paar honderd verder stroomafwaarts van de L’Océan Breton! Met deze watersport kunt u de groene oevers van deze zeearm ontdekken, net zoals vanuit een zeekajak die u in de jachthaven van Lesconil kunt huren.

…talrijke watersporten en sportieve activiteiten!

In de omgeving van de camping zijn vele toeristische activiteiten. Tijdens uw vakantie in Lesconil kunt u surfen of bodyboarden op het strand van La Torche, zeevissen langs de kust van Pays Bigouden, of bij de eilanden van de Glénan-archipel, dankzij uitstapjes met een gids of tijdens vistochten op een trawler. U kunt lopend schelpen rapen langs de ongerepte kust of in het slik van de rivier Pont l’Abbé. U kunt deelnemen aan een cursus om de zee te ontdekken die wordt georganiseerd door het vissersdorp “Haliotika” van Guilvinec, of meegaan op een zeiltocht die wordt georganiseerd door het watersportcentrum van Lesconil. Ook kunt u meegaan met een cruisetocht op de rivier de L’Odet en rond de paradijselijke archipel van Glénan…

Blijf in contact...