Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping et de son espace aquatique

Onze geschiedenis

Naar beneden scrollen

De geschiedenis van een familiecamping in Bretagne

De familie Furic schreef geschiedenis met campings die nu al bijna 60 jaar en drie generaties duurt! In 1960 kochten Alain Furic en zijn vrouw de camping La Plage in Guilvinec. Het terrein aan zee en werd al snel één van de mooiste campings in Bretagne. 20 jaar na de opening van deze camping kocht de familie Furic een vakantiedorp van de ondernemingsraad van Renault, waar in de zomer de werknemers van de autofabrikant tegen lage kosten op vakantie konden en waar de rest van het jaar kinderen van dezelfde werknemers schoolreisjes naar zee maakten. Alain Furic zag het volledige potentieel van dit zomerkamp, dat aan achterstallig onderhoud leed. Het avontuur van de camping L’Océan Breton kon beginnen. Sindsdien hebben zich drie generaties aan het hoofd van deze camping opgevolgd, die als enig doel de volledige tevredenheid van de vakantiegangers had.

Lees het vervolg Minder weergeven
Receptie >

Onze geschiedenis

1961

1961

Jules Furic opent camping La Plage op landbouwgrond aan zee en zo begint het kampeeravontuur.

Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping

1989

Jules’ zoon Alain en zijn vrouw Joëlle kopen het landgoed Manoir de Kerlut van Renault (de autofabrikanten), het vakantiepark wordt ontwikkeld en wordt de camping Le Manoir de Kerlut. In dat jaar wordt ook het eerste zwembad gebouwd.

1991

De camping besloot zich open te stellen voor Europese vakantiegangers door deel te nemen aan beurzen in Engeland, Duitsland en Nederland. Kort daarna verwelkomen we onze eerste buitenlandse klanten.

Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping et de ses hébergements

1993

Joëlle en Alain kopen ongeveer 100 stacaravans die op beide locaties worden geïnstalleerd, dit helpt om meer Europese gasten te verwelkomen.
De eerste chalets verschijnen op het terrein, robuuste accommodatie waardoor het seizoen eerder in het jaar kan beginnen.

1996

De dochter van Joëlle en Alain, Elisa, wordt lid van het management van de camping.

Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping et de son espace aquatique

1998

Er is een nieuwe glijbaan aan het waterpark toegevoegd.

2000 tot 2005

Joëlle Furic speelt een actieve rol in de creatie van het Yelloh! Village. Le Manoir de Kelut en La Plage behoren tot de 10 oprichtingscampings van de groep.

Camping l'Océan Breton, l'Accrobranche

2005

De stacaravans zijn vernieuwd en het boomklimpark wordt geopend, tot vreugde van de vakantiegangers.

Camping l'Océan Breton,l'ouverture de la piscine couverte

2008

De camping besluit het luxeniveau te verhogen met de aanleg van het eerste overdekte zwembad en een verwarmd sanitairgebouw.

2009

De camping wordt omgedoopt van Le Manoir de Kerlut tot l’Océan Breton.

Camping L'Océan Breton, huisje Petit Bois 4 pers. 2 slaapkamers, 1 badkamer, Premium buiten

2011

De topklasse Premium accommodatie verschijnt op de camping. L’Océan Breton wordt de voorloper op het gebied van Premium accommodaties in Frankrijk en behoudt zijn imago als moderne en visionaire camping binnen de kampeer- en caravaningsector.

Het jaar 2011 wordt ook gekenmerkt door de creatie van een nieuw waterparkcomplex
van meer dan 2.000 m².

2013

Kayleigh, de kleindochter van Joëlle, treedt toe tot het bedrijf, dat de traditie van familiebeheer van een eersteklas camping in Bretagne voortzet.

2014

L’Océan Breton wordt een zeer trots lid van LeadingCampings, dat het beste van de Europese camping samenbrengt.

2016

Er verschijnen nieuwe Premium zones op de camping, met 4 hutten op palen en andere originele accommodaties.
Er wordt een tweede overdekt zwembad aangelegd om aan de behoeften van alle vakantiegangers te voldoen.

Camping L'Océan Breton, het terras van het terras

2018

De camping “Village Square” is gecreëerd, er is een nieuwe bar, kruidenierswinkel, restaurant en podium, waardoor het hart van de camping een warmere en vriendelijkere sfeer krijgt.

2019

Na de oprichting van de camping “Village Square” in 2018, is L’Océan Breton in 2019 terug om zijn 30-jarig bestaan te vieren. Dit jubileum werd op gepaste wijze gevierd met alle campinggasten en medewerkers die werden bedankt voor hun loyaliteit en inzet.

2020

Er werd een volledig nieuw Premium-gebied gecreëerd met Premium cottages en privébubbelbaden, waardoor de campingcapaciteit belangrijker werd.

2022

Er worden nieuwe glijbanen toegevoegd aan het waterpark, waaronder een met rubberen ringen, voor het plezier van alle vakantiegangers.

Elisa heeft het interieur en exterieur van het Manoir de Kerlut gerenoveerd, gasten kunnen nu genieten van de prachtige architectuur en er worden nu veel evenementen georganiseerd.

2023

Een tweede Premium zone met bubbelbaden wordt toegevoegd omdat steeds meer gasten om deze service vragen. l’Océan Breton heeft het genoegen gastheer te zijn van de Leadingcampings najaarsbijeenkomst in september.

Blijf in contact...