Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping et de son espace aquatique

Onze geschiedenis

Naar beneden scrollen

De geschiedenis van een familiecamping in Bretagne

De familie Furic schreef geschiedenis met campings die nu al bijna 60 jaar en drie generaties duurt! In 1960 kochten Alain Furic en zijn vrouw de camping La Plage in Guilvinec. Het terrein aan zee en werd al snel één van de mooiste campings in Bretagne. 20 jaar na de opening van deze camping kocht de familie Furic een vakantiedorp van de ondernemingsraad van Renault, waar in de zomer de werknemers van de autofabrikant tegen lage kosten op vakantie konden en waar de rest van het jaar kinderen van dezelfde werknemers schoolreisjes naar zee maakten. Alain Furic zag het volledige potentieel van dit zomerkamp, dat aan achterstallig onderhoud leed. Het avontuur van de camping L’Océan Breton kon beginnen. Sindsdien hebben zich drie generaties aan het hoofd van deze camping opgevolgd, die als enig doel de volledige tevredenheid van de vakantiegangers had.

Lees het vervolg Minder weergeven
Receptie >

Onze geschiedenis

1961

1961

Het ontstaan van de camping La Plage

Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping

1989

L’Océan Breton ontstond nadat de familie Furic een vakantiedorp kocht van de ondernemingsraad van Renault en er een camping van maakte Dat jaar stond ook in het teken van de bouw van het eerste zwembad.

1991

De camping besloot zich open te stellen voor Europese vakantiegangers door deel te nemen aan beurzen in Engeland, Duitsland en Nederland. Kort daarna verwelkomen we onze eerste buitenlandse klanten.

1993

Aankoop van honderd stacaravans waar de buitenlandse gasten dol op waren.

Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping et de ses hébergements

1994

De eerste chalets kwamen op de camping L’Océan Breton, dit waren onze eerste originele accommodaties.

1996

De dochter van Madame Furic, Elisa, neemt plaats in de directie van de camping.

Camping l'Océan Breton, l'histoire du camping et de son espace aquatique

1998

Er is een nieuwe glijbaan aan het waterpark toegevoegd.

2000 tot 2005

Madame Furic is actief betrokken bij de oprichting van keten Yelloh! Village, die al snel de meest luxe campingketen in Frankrijk en Europa zal worden. L’Océan Breton is één van de tien campings die de keten oprichtten.

Camping l'Océan Breton, l'Accrobranche

2005

De stacaravans zijn vernieuwd en het boomklimpark wordt geopend, tot vreugde van de vakantiegangers.

Camping l'Océan Breton,l'ouverture de la piscine couverte

2008

In 2008 besloot de camping het comfort te verbeteren en opende het eerste binnenzwembad en een verwarmd gebouw met sanitaire voorzieningen.

Camping L'Océan Breton, huisje Petit Bois 4 pers. 2 slaapkamers, 1 badkamer, Premium buiten

2011

De eerste luxe Premium accommodaties worden op de camping geopend. L’Océan Breton wordt daarmee de voorloper op het gebied van het aanbieden van Premium accommodaties in Frankrijk en behoudt zijn imago van een moderne en visionaire camping.
2011 werd ook gekenmerkt door de opening van het 2000 m² grote waterpark.

2013

Kayleigh, de kleindochter van Madame Furic komt in het bedrijf werken dat de traditie van een familiaal beheer van een luxe camping in Bretagne voortzet.

2016

Nieuwe Premium wijken worden op het terrein geopend met drie paalhutten en andere originele accommodaties. Er wordt een tweede binnenzwembad geopend om alle vakantiegangers tevreden te stellen.

Camping L'Océan Breton, het terras van het terras

2018

Opening van een nieuw “centrum” met diensten zoals een bar, een supermarkt, een restaurant en een dorpsplein volgens een nieuwe landschapsarchitectuur die het mooi in de natuur integreert.

2019

Na de opening van het nieuwe “centrum” in 2018, vierde L’Océan Breton in 2019 zijn 30e verjaardag. We hebben onze verjaardag zoals het hoort met jullie allemaal gevierd en we danken u voor uw trouw!

2020

In het jaar 2020 werd een gloednieuwe Premium wijk met premium huisjes en een privé-spa gebouwd.

2022

Het zwemgedeelte is uitgebreid met nieuwe waterglijbanen, waaronder een boeiglijbaan, voor het plezier van onze vakantiegangers.
Ook worden het interieur en het exterieur van het Manoir de Kerlut gerenoveerd om het te huur aan te bieden.

Blijf in contact...