Steden in de omgeving

Het zuiden van de Finistère heeft het geluk om te profiteren van een rijke erfenis en deze met u te delen. Uw bezoek aan de bretonse cultuur wordt hierdoor een ware ontdekkingreis.

Hieronder vindt u onze suggesties om steden te bezoeken die u niet onverschillig zullen laten.

Pont Aven – De kunstenaar

Dit pittoreske stadje is de trots van Zuid-Bretagne. Pont Aven heeft 3 kwaliteiten ; de natuur, goed eten en confort.

Vele schilders hebben daar verbleven , zoals de beroemde Paul Gauguin. Vandaag heeft de stad zijn artistieke geest behouden dankzij zijn beroemde schilderschool en zijn kunstgalerijen. De stad is ook de oorsprong van een bretons symbool, La Galette de Pont Aven. U eet ook heel goed in een van de vele restaurants met speciale menu’s met lokale producten van hoge kwaliteit.

Locronan – Architecturaal

Een lid van de kleine karakter rijke steden en met het etiket van een van de mooiste dorpen van Frankrijk, heeft Locronan groot potentieel om u te behagen ! De architectuur van deze authetieke stad maakt het zeer charmant met onder andere de St Ronan kerk, zijn huizen en museum.

Quimper – De hoofdstad van Bretagne

Quimper is de “grote” stad in het zuiden van de Finistère. Net als zijn buren, heeft het een breed erfgoed. Je hebt een hele dag nodig om alle geheimen die Quimper zo goed heeft bewaard te ontdekken! Bezoeken worden georganiseerd met een gids, zodat je de beste verhalen van de stad niet mist.
Wij adviseren u zeker niet te missen : De vestingwerken van Quimper, de Saint Corentin kathedraal, het paleis van de bisschoppen, de Kéréon straat …

De stad behoort tot het nationale netwerk van steden met kunst en geschiedenis.

Vergeet ook niet om het vissersdorp Le Guilvinec te bezoeken; bekend om zijn vissershaven en de vismarkt. Pont l’Abbé en zijn museum, de bewoonde brug (slechts 9 in Frankrijk), het Museum Bigouden en zijn traditionele markt op donderdag zijn ook zeer de moeite waard. Ontdek de 5 sterren badplaats Benodet, of de witte zandstranden van Combrit Sainte-Marine. Uiteindelijk Douarnenez beschikt over ruige landschappen perfect voor heerlijke wandelingen en een rijke erfenis rondom de vishandel.

 

Camping Yelloh Village L'Océan Breton
Route de Kerlut 29740 Lesconil
00 33 (0) 2 98 82 23 89 |
Leading Campings Yelloh Village Bretagne
  • Sans titre-1
  • bretagne
  • leadings
  • qualité tourisme
  • cezam
  • anwb
  • ancv
  • adac