Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89

Bigouden Museum

Subtiele mix van traditie en moderniteit.

Gelegen in het hart van het kasteel van Pont L’Abbé, is dit museum gewijd aan het leven van Bigouden. Dankzij de vele foto’s en video’s vertelt het de geschiedenis van onze beroemde Bigouden hoofdtooi en degenen die het droegen, evenals de weelderige kostuums, die fijn geborduurd zijn met Bretonse meubelen. Om het leven en het erfgoed dat onze voorouders ons hebben nagelaten beter te begrijpen, komt u dit prachtige Bigouden-museum ontdekken tijdens een kleurrijke en poëtische escapade.

De collecties van het museum geven uitdrukking aan een voor de hand liggend feit: de traditionele hoofdtooi en klederdracht vormen het hart en het lichaam van de Bigouden-identiteit. De bijzondere vrouwenhoofdtooi heeft zo’n stempel op het land gedrukt dat het zijn naam heeft gekregen. De term bigouden, die in de jaren 1830 verscheen, verwees voor het eerst naar het kleine punt dat de hoofdtooi overstijgt. In twintig jaar tijd heeft het gebruik ervan zich verspreid: in het verlengde daarvan wordt het hele kapsel, vervolgens de mode van vrouwen- en mannenkleding, en ten slotte het hele territorium aangeduid.

MENING VAN DE BEZOEKERS :

“Een plaats rijk aan de geschiedenis van de Bretonse hoofdtooi. Kostuums uit verschillende regio’s van Bretagne m met hun verhalen door de jaren heen en informatie over hen. Zeer goede ontvangst en aantrekkelijke prijzen. Als u een bezoek komt brengen aan Bretagne om zijn culturele geschiedenis te ontdekken, dan moet u dit museum”

“Museum van volkskunst en -tradities op het land van Bigouden eenvoudig en zeer goed gedaan. Je komt weg met een goed idee van het leven op dit grondgebied in de afgelopen 200 jaar, met een verbazingwekkende collectie hoofdtooien en de kans om een docent te hebben die praktische en historische details deelt, in het prachtige decor van de middeleeuwse kerker”.

“Mysterieuze plek, warm, gezellig als een bed gesloten in het grote tijdperk van de Bigoudenie… Schitterende collectie Bretonse kleding, borduurwerk en meubels. Elke kamer heeft een magische sfeer. De keuken in formica uit de jaren ’60 is een kijkje waard. Zeer mooi uitzicht over de daken van Pont-l’Abbé vanuit de ramen van de torentjes. De bezoekersreceptie en de museumwinkel bevinden zich in de voormalige keukens van het kasteel. De achterkamer (die gewijd is aan tijdelijke tentoonstellingen) is subliem, het is waarschijnlijk de kelder of opslagruimte van het oorspronkelijke gebouw”.

Opening: Van 04 april tot 30 oktober.

Blijf in contact...