Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping L'Océan Breton, in de buurt Pont-l'abbé

Pont-l’Abbé

Naar beneden scrollen

Receptie >De regio >

Pont-L’Abbé

Pont-l’Abbé of de hoofdstad van de streek Bigouden!

In Frankrijk zijn er negen bewoonde bruggen, waaronder de brug in Pont-l’Abbé die zijn naam aan deze Bretonse stad zal geven.
Pont-l’Abbé staat bekend om het museum Bigouden en de Bretonse kostuums, hoofdtooien en meubels, net als om de haven en de kerken uit de XIV-XVI eeuw. De haven van Pont-l’Abbé is een belangrijke handelsplaats in de streek Bigouden.

Er zijn veel eetgelegenheden met veel Bretonse pannenkoekenhuizen, evenals talrijke winkels: 250 voor 8000 inwoners. Elk jaar vindt in Pont-l’Abbé het feest van de borduursters plaats met als doel om deze traditie van de streek Bigouden weer tot leven te brengen. De hele dag kunnen de 30.000 toeschouwers genieten van Bagadoù, Keltische dansen en zingen in een cirkel.
Het hele jaar vindt u hier op donderdagochtend op de grote markt regionale Bretonse producten.

In Pont-l’Abbé kan men vissen in de rivier die door de stad stroomt en waar veel mensen kokkels en venusschelpen komen oprapen. Wat de fauna betreft kunt u de grote grijze reigers en de waterhoenen bekijken die in de vijver van Pont-l’Abbé leven.

In deze streek met veel legendes kan men zeer mooie monumenten bezoeken, waaronder het middeleeuwse kasteel waarin nu het stadhuis is gevestigd. Op de rechteroever van de rivier zijn het Bois de Saint-Laurent en het theater van planten de ideale plek om tijdens uw wandeling even uit te rusten.

In deze historische stad aan de rivier kunt u veel uniek en goed bewaard erfgoed bezichtigen. Aarzel niet om het te bezoeken!

De activiteiten in Pont-l’Abbé

Bigouden Museum

7 km

Blijf in contact...