Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89

Love Wood

Hoge plaats van inspiratie van de schilders van Pont-Aven.

Het Bois d’Amour ligt op de hoogten van Pont-Aven. Deze charmante wandeling tussen de bomen en de Aven was voor de schilders van Pont-Aven een hoge bron van inspiratie. Vandaag de dag is het een plek buiten de tijd, die de wandelaar een mooie wandeling langs de rivier op een steenworp afstand van het stadscentrum biedt.

In de schaduw van het bos lijkt het terrein helemaal uit de tijd, je hoort het kabbelen van het water… je ziet een vis door de chaos rennen. De schoonheid van de plek komt duidelijk voort uit de bomen en het licht dat met de seizoenen verandert. Dit landschapsideaal kwam aan het einde van de 18e eeuw tot uitdrukking en in de loop van de 19e eeuw werd het pittoreske geboren. De zoektocht naar plezier en weelderigheid is de kern van deze bewondering voor landschappen. Het Bois d’Amour leeft ook van zijn legende, van het tumultueuze leven dat zich daar in het geheim afspeelde…

Het Bois d’Amour gaat de geschiedenis in in september 1888, de datum die overeenkomt met de ontmoeting tussen Paul Sérusier en Paul Gauguin.

Gauguins beroemde schilderles “Le Talisman” van Sérusier vond plaats in het hart van het bos en markeerde voor altijd zijn geschiedenis.

Het Bois d’Amour neemt niet alleen een plaats in de geschiedenis van de schilderkunst in, het symboliseert ook de geschiedenis van onze relatie met de natuur.

Neem het pad van “de wandeling van het Bois d’Amour” dat aan de Aven grenst. In het begin vindt u een schipbreuk, waarop de natuur haar rechten heeft teruggehaald. Dan gaan we diep het bos in, met de Aven altijd aan onze zijde, geruisloos en als een schaduw achter ons aan. Er is iets magisch aan deze wandeling, van de orde van Bretonse legendes en mysteries… Tussen mos, bomen en fauna doorkruisen we de diepten van een Bretagne vol geschiedenis. Soms heb je het gevoel dat je in een decor van een boek van J.R.R. Tolkien zit.

Blijf in contact...