Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping L'Océan Breton, in de buurt Pont-Aven

Pont-Aven

Naar beneden scrollen

Pont-Aven en zijn schilders

Dit pittoreske stadje ligt in het zuiden van Bretagne waar veel schilders hebben gewoond zoals de beroemde schilder Paul Gauguin. Vroeger stond de stad bekend om de meelfabricage.

In Pont-Aven kunt u een mooie wandeling in de voetsporen van Gauguin maken, langs de rivier en de bloemen. Pont-Aven wordt wel de stad van schilders genoemd en heeft 60 tentoonstellingsruimtes en kunstgalerijen. Deze plaats heeft vele kunstenaars geïnspireerd, gefascineerd door de bloeiende en groene natuur, de uitzonderlijk mooie landschappen van de kleine haven en de talrijke paden. In het Museum Pont-Aven worden de artistieke creaties toegelicht en de plaatsen in de bekende stad die de schilders hebben geïnspireerd.

Ook zijn er culinaire hoogstandjes met de wereldberoemde taart Galette de Pont-Aven.
Meerdere koekjes- en chocolademakers kunnen worden bezocht. Alles om de lekkerbekken tevreden te stellen!

In het Bois d’Amour kan men goed tot rust komen, met mooie weerspiegelingen van de lucht in de rivier, die de schilders in deze bekende stad hebben vereeuwigd. Het pad Xavier Grall loopt door het centrum van de stad, en bestaat uit een reeks loopbruggen en een voetgangersroute langs de washuizen die de met bloemen bedekte banken en stenen bruggen versterken. Op uw wandeling door de stad komt u ook langs de jachthaven, één van de grootste havens in Cornouaille. Het is het ideale startpunt voor wandelingen of excursies naar de haven van Kerdruc en de mooie huizen met rieten daken.

De activiteiten in Pont-Aven

Love Wood

54 km

Blijf in contact...