Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89

Saint-Ronan de Locronan Kerk en haar Penitentiaire Kapel

Receptie >De regio >Locronan >

Saint-Ronan de Locronan Kerk en haar Penitentiaire Kapel

Een van de mooiste exemplaren van de flamboyante ogivalente kunst van de 15e eeuw.

Dit Bretonse heiligdom, gebouwd boven het graf van Saint-Ronan, is al meer dan vijf eeuwen lang een architecturaal juweel en een rijke etalage van authentieke kunstwerken van een “boerenchristendom”.

Dit prachtige gebouw is het bewijs van zijn ware rijkdom aan oude kunstwerken en is de thuisbasis van onder andere :

  • Meer dan vijftien beelden, waaronder dat van de Heilige Christoffel (Patroonheilige van de reizigers) of dat van de Heilige Barbara, die haar toren draagt (Patroonheilige van de brandweer).
  • Een preekstoel uit 1707 versierd met 10 medaillons met betrekking tot de legende van Sint Ronan.
  • Maar ook prachtige religieuze vaandels van stof en verschillende glas-in-loodramen uit de 15e eeuw die scènes uit het lijdensverhaal voorstellen.

Wat de bezoekers denken:

“Het is een echte schok dat het interieur van deze kerk en een zeldzaam ding een blootgestelde en zeer interessante “schat”, prachtige gebrandschilderde ramen en een zeer goede staat. Het is duidelijk dat deze kerk wordt onderhouden!”

“Schitterende kerk, net als de rest van het dorp dat geklasseerd is als een van de mooiste dorpen van Bretagne, heb je de indruk dat het in één keer gebouwd is en maak je een wandeling door de tijd. Het is een 15e eeuwse gotisch-romaanse kerk van graniet. Prachtige gebrandschilderde ramen als je het geluk hebt ze door de zon te zien verlichten, evenals de preekstoel waar prachtig werk is verricht. Een heel leuk bezoekje.”

“Wat kan ik zeggen? Er zijn geen woorden om de schoonheid van dit dorp te beschrijven. Oh, ja, dat is zo. Ga erheen en je zult begrijpen waarom de Bretons trots zijn op hun erfgoed. Verwacht niets gigantisch, maar flirt met de hortensia’s in de geplaveide straatjes, bewonder elke steen. Dat is waar authenticiteit om draait. En er is veel van in Bretagne, dus geniet ervan en kom terug.”

“De kerk van Saint-Ronan is te bereiken vanaf het plein in het oude dorp Locronan. Het is een prachtig gebouw uit de 15e eeuw, dat zeer interessant is om te bezoeken: het stelt u in staat om prachtige gebrandschilderde ramen en drie prachtig versierde beuken te bewonderen. De dorpsbegraafplaats ligt achter de kerk en is een snel bezoek waard”.

Openingstijden: Van 9.00 tot 19.00 uur.

Blijf in contact...