Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping L'Océan Breton, in de buurt Locronan

Locronan

Naar beneden scrollen

Locronan

Locronan is een handelsstadje en lid van een netwerk met kleine steden vol karakter, en het is verkozen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Dit authentieke stadje heeft zijn architecturale erfgoed behouden, waardoor het een charmante plaats is gebleven met een kerk, huizen uit de 15e eeuw en een museum. In Locronan werden ook veel bioscoopfilms en korte films opgenomen, zoals “Un long dimanche de fiançailles” van Jean-Pierre Jeunet, “Chouans!” van Philippe Broca en “Tess” van Roman Polanski. Het VVV-kantoor biedt thematische rondleidingen met vele cinematografische anekdotes voor filmliefhebbers.

In Locronan kunt u glasblazers, wevers, schilders en beeldhouwers bezoeken die de geschiedenis van deze plaats hebben gevormd. En kunstenaars worden door deze kleine Bretonse plaats geïnspireerd om hun meest originele werken te creëren. Dankzij het Bretonse klimaat en de riviertjes die door de regio stromen, heeft Locronan zich gespecialiseerd in de productie en verkoop van henneptextiel. Vervolgens werd dit dorp een bekende plaats voor wevers.

De Middeleeuwse gebouwen in Locronan worden ’s winter prachtig verlicht met kerstverlichting, en het dorp staat bekend om zijn kunst- en ambachtenmarkt ’s avonds, die de sterrenmarkt wordt genoemd en waar honderd ambachtslieden samenkomen.
 
Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Musée des Beaux-Arts met een grote collectie Bretonse schilderijen. Locronan heeft een ideale ligging op 5 km van de zee en er zijn vele wandel- en mountainbikeroutes.

De activiteiten in Locronan

Saint-Ronan de Locronan Kerk en haar Penitentiaire Kapel

39 km

Blijf in contact...