Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89

Sainte-Marine, De Schuilplaats van de Zeeman

Receptie >De regio >Bénodet >

Sainte-Marine, De Schuilplaats van de Zeeman

Om de visserij aan het begin van de 20e eeuw te begrijpen.

Gelegen aan de pittoreske haven van Ste Marine tegenover Bénodet, en herkenbaar aan zijn lichtroze kleur, is deze “Abri du Marin” (Sailor’s Shelter) sinds 2008 een museum dat getuigt van het harde leven van de zeelieden aan het begin van de vorige eeuw, maar ook van het werk van zijn stichter Jacques de Thézac, filantroop en fotograaf.

Dankzij tijdelijke tentoonstellingen met een maritiem thema en een permanente collectie gewijd aan het nut van de Shelters, kom je het leven van onze zeelieden in het verleden leren en begrijpen.

In de loop van de vorige eeuw heeft Jacques de Thézac, die de vissers wil helpen en het alcoholisme wil bestrijden, het Oeuvre des Abris du marin opgericht. Het doel was om bemanningen in de aanloophaven een alternatief te bieden voor de eindeloze kroegen die langs de hele kust bloeiden. De Thézac zorgde ervoor dat deze “shelters”, in de stijl van het Sailors Home aan de overkant van het Kanaal, essentiële plaatsen werden voor de vissers. Zo werden ze gebruikt als schuilplaatsen, conferentieruimten, leslokalen en trainingsruimten, speel- en gymnastieklokalen, apotheken, bibliotheken, reparatie- en onderhoudswerkplaatsen. Alcohol was nooit toegestaan in deze schuilplaatsen.

MENING VAN DE BEZOEKERS :

“Prachtig ochtendbezoek… Of het nu in de receptie is of in het bezoek van dit kleine museum dat geen mijn betaalt maar waar men een formidabel moment doorbrengt… Ofwel in de vertegenwoordigde kamers ofwel in de zeer rijke bibliotheek voor alle liefhebbers van de zee…”

“Het roze huis is een heel mooi museum, de ramen geven een fantastisch licht in de kamers en bieden een zeer origineel uitzicht op de haven van Sainte Marine. De eerste verdieping – die ook de bibliotheek is – ademt sereniteit uit, men voelt zich als het schrijven van een avonturenroman op zo’n plek. Niet te missen, een klein doek geschilderd door de grote Lucien Simon: “Une noce bigoudenne”, een schilderij dat de bezoeker verschillende korte verhalen van Guy de Maupassant oproept. Deze abri-du-marin is een pretentieloze plek, maar laat een krachtig geheugen achter.”

“Zeer mooie plek, zeer interessant om in het dagelijks leven van de zeilers te komen. Foto’s, uitleg, tentoonstellingen… je hoeft je niet te vervelen en het decor zit vol met geschiedenis(sen)! ”

Open: 1 februari tot 31 december

Van 15/06 tot 15/09: 7/7 behalve maandag- en dinsdagochtend 10.30-12.30 uur / 14.00-19.00 uur. Schoolvakanties alle gebieden: woensdag tot en met zondag 14.00-18.00 uur. Buiten de schoolvakanties: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

Blijf in contact...