Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping L'Océan Breton, in de buurt Bénodet

Bénodet

Naar beneden scrollen

Benodet, dorp aan de Bretonse Riviera!

Het voormalige vissersdorp Bénodet ligt ideaal op het zuidelijkste puntje van Bretagne en op slechts 20 minuten van de camping Yelloh Village L’Océan Breton en het staat voor een geslaagde vakantie die zich 100% aan zee afspeelt! De gemeente ligt aan de monding van de Odet en ontleent zijn naam aan de mooiste rivier in Frankrijk.

Naast de mooie locatie tegenover de Glénan-archipel, biedt het plaatsje Bénodet in alle seizoenen vele activiteiten. Op het programma staan wandelingen over het strand, spelletjes in het casino, ontspanning in een centrum voor thalassotherapie en slenteren door de twee haventjes in het dorp…

Benodet ligt in een prachtige omgeving waar u kunt genieten van de oceaan en de vier zandstranden op het zuiden, net als van de de Pointe du Coq en zijn bekende vuurtoren, de plaats Odet en het uitzicht op de Cornouaille-brug.

De vakantiegangers kunnen hier het kustmuseum bezoeken, dat de geschiedenis van het zeilen en het ontstaan van het toerisme aan zee, van het begin van de 20e eeuw tot heden, laat zien. Ook kan men een excursie maken naar de Glénan-eilanden of een bezoek brengen aan de koekjesfabriek.

Bénodet heeft een rijk architectonisch erfgoed met zijn twee indrukwekkende vuurtorens, waaronder de Pyramide vuurtoren die 48 meter hoog is. Beide vuurtorens geven de boten aan waar de de monding van de Odet is.

Door tochten op de wandelpaden te maken, die in alle seizoenen begaanbaar zijn, kunt u de mooie omgeving van Benodet ontdekken.

De activiteiten in Bénodet

Sainte-Marine, De Schuilplaats van de Zeeman

19 km

Blijf in contact...