Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89

St Corentin Kathedraal

Receptie >De regio >Quimper >

St Corentin Kathedraal

De Saint Corentin Kathedraal van Quimper, het juweel van de Bretonse gotische kunst.

De Saint-Corentin kathedraal, waarvan de volledige naam Basilique cathédrale Saint Corentin is, wordt beschouwd als het belangrijkste element van het erfgoed van Quimper. Het trekt veel toeristen aan die hier komen om de torenspitsen te bewonderen die meer dan 75 meter boven de grond uitsteken en het ruiterstandbeeld van de legendarische Bretonse koning inlijsten: Gradlon.

Het is een waar juweel van de Bretonse gotische kunst en is verbonden met de geschiedenis van de stad en haar inwoners. Een diepe verbondenheid met dit prachtige gebouw, begonnen in 1239 en bijna zes eeuwen lang, is vandaag de dag nog steeds merkbaar. De heilige Corentin, een kluizenaar die door de legendarische koning van Armorique Gradlon tot eerste bisschop van het koninkrijk werd benoemd, gaf zijn naam aan het gebouw. De voltooiing van de twee torens met de bouw van de torenspitsen, die vanuit bijna alle delen van de stad zichtbaar zijn, werd aan het einde van de 19e eeuw door de Quimperois zelf gefinancierd.

Het belangrijkste architectonische kenmerk is het gebrek aan afstemming tussen het koor en het schip.

Voor deze architecturale bijzonderheid worden verschillende legendes voorgesteld. De eerste is die van het weergeven van zoveel mogelijk de positie van Christus aan het kruis (hoofd gebogen) en de tweede is een veel meer nuchtere legende die zou zeggen dat het lichaam van de kathedraal in deze positie is om de loop van de Odet te volgen en dus te worden gebouwd op meer solide fundamenten.

De kathedraal, geklasseerd als historisch monument op de lijst van 1862, werd volledig gerestaureerd in de jaren 1990 en 2000, toen de structuren werden geconsolideerd en de oorspronkelijke polychromie gedeeltelijk werd gerestaureerd in een meer levendige kleur.

Openingstijden: Laagseizoen: open van maandag tot en met zaterdag van 9.45 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 18.30 uur. Hoogseizoen: maandag tot zaterdag van 9.45 tot 18.30 uur; zondag en feestdagen van 14.00 tot 18.30 uur.

Voor meer info: https://www.quimper-tourisme.bzh/cathedrale-saint-corentin/

Blijf in contact...