Camping L'Océan Breton, de paalhut

aankomst

vertrek

Reserveer uw verblijf !

Data van het verblijf

aankomst

vertrek

Aantal personen

Type overnachting

Of reserveer per telefoon op :

+33 (0)2 98 82 23 89
Camping L'Océan Breton, in de buurt: de stad Quimper

Quimper

Naar beneden scrollen

Quimper, de hoofdstad van Bretagne

Quimper, de grote stad in het zuiden van de Finistère, heeft veel erfgoed, zoals de mooie Saint Corentin-kathedraal, een juweel van Bretonse gotische kunst met prachtige gebrandschilderde ramen.

In deze stad met het label “Stad van Kunst en Geschiedenis” kunt u teruggaan naar de 16e eeuw dankzij de kwaliteit van het architectonische erfgoed. De mooiste nog natuurlijke rivier in Frankrijk stroomt langs Quimper en heet de Odet.

Het recreatiepark Creac’h Gwen zal de sportievelingen goed bevallen met name door de vele activiteiten (joggen, boogschieten, rotsklimmen, tennis, kajakken, enz.). 
Kunstliefhebbers mogen de wijk Locmaria en de ambachtslieden die aardewerk en borduurwerk maken niet missen.

In Quimper staan prachtige gebouwen zoals het kasteel Château de Lanniron en er zijn vele winkels, en werkplaatsen van ambachtslieden die er trots op zijn om u al het culturele en lokale erfgoed te laten zien. Er zijn drie permanente musea in Quimper: het kunstmuseum Musée des Beaux-arts, het Bretonse museum Musée Départemental Breton en het aardewerkmuseum Musée de la faïence. Het Musée Départemental Breton laat de geschiedenis van de streek zien, vanaf de prehistorie tot heden.

En u kunt genieten van het culinaire erfgoed, koekjes, chocolade, zoetwaren, pannenkoekenhuizen en restaurants. 

Om de stad van de hertogen van Bretagne te waarderen moet u omhoog kijken om de vakwerkhuizen te bewonderen. De tuinen in de stad beslaan in totaal 310 hectare en zijn de ideale bestemming voor natuurliefhebbers die er rustige wandelingen kunnen maken.
Quimper is een middeleeuws stadje dat de moeite waard is om te ontdekken!

De activiteiten in Quimper

St Corentin Kathedraal

28 km

Blijf in contact...