Wandelen in Bretagne

Trek erop uit om de iconische plaatsen te ontdekken, te voet, op het water, op de motor of op de fiets ! Kenavo !

Met meer dan 6000 km aan verschillende routes, is de Finistère een ideaal gebied om te wandelen. Te voet, op het water, op de motor of op de fiets zijn er prachtige landschappen te ontdekken niet ver van de camping, neemt u de tijd om de schoonheid te observeren…
Onderzoek de charme van Le Pays Bigouden via fietspaden en andere (wandel)routes zoals de GR34

Plezier en vrijheid op de fiets in alle veiligheid…

Fietsroutes, groene paden, sportieve routes,… De Finistère heeft een gevarieerd aanbod van meer dan 500 km aan veilige routes. Dankzij de verschillende speciaal hiervoor aangewezen paden voor niet- gemotoriseerde voertuigen kunt op een prettige manier de omgeving te bewonderen.
+punt : Huur uw fietsen op de camping ! U heeft de keuze uit gewone fietsen, electrische fietsen, mountainbikes, kinderfietsen, etc.
Onze selectie van fietstochtjes vanaf de camping :

 

Ga op ontdekking uit : Lesconil

71296454Direct vanaf de uitgang van de camping, kunt u naar Lesconil over het fietspad. Het is een charmant klein plezier- en vissershaventje. Als u s’ochtends vertrekt kunt u hier verse vis, schelp en schaaldieren kopen die zojuist zijn gevangen.
Iedere woensdag is hier in en om deze haven de markt te vinden. De zeilschool ontvangt u voor een kennismaking met de verschillende watersporten. Neem uw handdoek mee want het strand bevindt zich op 2 stappen. Het is een ideale plek om te voet te leren vissen. Aan u de keuze om over de brug richting Loctudy te fietsen, langs de kust naar het oosten of om de havens te ontdekken in westelijke richting.

Van haven naar haven :

GoudoulVanaf Lesconil over het fietspad, nadat u het strand van Goudoul heeft bewonderd, daalt u af langs de duinen over een pad dat speciaal is aangelegd voor voetgangers en fietsers. Langs de stranden leidt dit pad u naar Léchiagat en daarna naar Le Guilvinec. Onderweg kunt u stoppen voor de Menhir de Léhan, er zijn op bepaalde plekken speelpleintjes aangelegd voor de kinderen. Eenmaal daar aangekomen nodigen wij uit om even uit te rusten bij de Poisson d’Avril voor een hapje en een drankje met een weids uitzicht over de oceaan. Daarna kunt een bezoekje brengen aan Haliotika, het “Universum van de Vis” dat zeer zeker de moeite waard is. Het is de ideale manier om het vissersleven te ontdekken door een bezichtiging van exposities, meedoen aan workshops, en een rondleiding door de visveiling… Iedere dag tussen 16.30 en 17.00 uur kunt de terugkomst van de vissersboten aanschouwen. Het panoramische terras van Haliotika geeft u een mooi uitzicht. U kunt hier vers gevangen langoustines kopen, heerlijk met een stukje brood en bretonse boter. Na dit alles keert u vast en zeker tevreden en voldaan terug naar L’Océan Breton.

Notitie

Voor uw vertrek raden wij u aan om banden, remmen en andere onderdelen van uw fiets te controleren. Vergeet ook uw helm niet evenals een reflecterend hesje, fietspomp en eventueel een binnenband in geval van een lekke band, een flesje water en een reparatiesetje.

Ontdek Bretagne te voet in uw eigen tempo

ria

De Finistère biedt u 5300 km aan gemarkeerde voetpaden voor uitzonderlijke wandelingen die u zo dicht mogelijk bij de natuur laten komen.
Onze favoriete wandeling laat u verschillende prachtige landschappen ontdekken rondom onze Bretonse camping. De zeearm de Ster die naar de haven van Lesconil leidt is direct toegankelijk vanaf de camping. U kunt op deze manier “La Plage des Sables Blancs” (Het witte Zand Strand) bewonderen. Volg haar en ontdek de rots in de vorm van een kameel en kom even verderop uit op de wandelroute GR34. U bent aangekomen in het dorpje Loctudy. De stranden volgen zich op, Poulluen, La pointe de Saint-Oual, Lodonnec, Kerafédé, Kervilzic, Langoz (strand met toezicht) met haar vuurtoren tot aan de haven van Loctudy.

phare de la perdrix

De landschappen en de zee zijn werkelijk prachtig maar informeert u voor de zekerheid van tevoren naar de getijden ! Als u eenmaal de haven van Loctudy heeft bereikt kunt het bijzondere baken van Perdrix bewonderen die op originele manier de entrée van de haven aangeeft. Neemt u de tijd om Loctudy te bezoeken om daarna weer rustig naar de camping terug te keren. Bent u sportief ? Het is mogelijk om helemaal naar Pont l’Abbé te komen, eveneens via de route van de GR34. Dit keer langs de zeearm door het bos. Een hele andere, zachtere, sfeer ontsluiert zich en laat u de lokale historie ontdekken met mooie huizen omringt door een Meander. Aan de Toeristische Informatie Balie van onze camping zijn kaarten en routemappen verkrijgbaar en niet te vergeten de nuttige tips van ons team !

Andere manieren van ontdekken

Als u de mogelijkheid heeft er met de auto op uit te trekken en plaatsen te bezoeken die wat verder weg liggen, dan doen wij u de volgende suggesties : La Pointe du Raz, L’Ile Vierge in Crozon, de weg van de Sardines in Douarnenez, Beg Meil, Benodet… Natuurlijk kan dit ook op de motor ! Maar u kunt ook voor de wat originelere formules kiezen ! Waarom niet met een zee kajak erop uit, of met een ezel als reisgezelschap, het is een ideale manier om van het landschap te genieten, te paard, op een zeilboot… Verschillende formules in alle veiligheid en vooral aangepast aan ieders leeftijd, niveau en interesse.

Advies aan wandelaars en fietsers

Voor vertrek

• Check het weerbericht, het weer verandert snel
• Let op de uren van het getij van de zee voor je gaat wandelen
• Neem een kaart of wandelroute mee afhankelijk van de uitstapjes

Enkele tips

• Drink water onderweg
• Neem een pet of hoed mee maar ook zonnebrandcrème
• Eenmaal ter plaatse op het litoraal denkt u er dan aan dat de paden alleen voor voetgangers zijn.
• Wees zeer voorzichtig op kliffen en rotspartijen en neem waarschuwingsbordjes serieus

• Betreed geen “Propriétés Privées”, dit is privé terrein
• Neem uw handdoek en/of een kleed mee !

 

 

 

 

Enregistrer

Enregistrer

Camping Yelloh Village L'Océan Breton
Route de Kerlut 29740 Lesconil
00 33 (0) 2 98 82 23 89 |
Leading Campings Yelloh Village Bretagne
  • Sans titre-1
  • bretagne
  • leadings
  • qualité tourisme
  • cezam
  • anwb
  • ancv
  • adac